Užitočné informácie

Vyzbierali sme pre Vás užitočné informácie, ktoré Vás môžu povzbudiť na ceste aktívnej starostlivosti o svoje zdravie, môžu Vám poskytnúť argumenty na zamyslenie sa nad svojim spotrebiteľským správaním, výberom potravín a inými oblasťami nášho života. Ďalej je to už len na Vás.

Pôsobenie koloidného striebra na jednotlivé štruktúry mikroorganizmov

Ióny striebra formujú komplexy s početnými komponentami buniek baktérií, ktoré pozostávajú z kyslíka, draslíka, síry atď. Tieto atómy sú obsiahnuté v mnohých častiach buniek ako proteíny, enzýmy a DNA/RNA. Týmto spôsobom je striebro účinné na viacerých miestach a spôsobuje tým prerušenie životného cyklu baktérie. čítať ďalej

Diéta s ľanovými semenami a olejom

Jeden z nejdůležitějších a dalekosáhlých medicínských objevů dvacátého století udělala v roce 1951 německá biochemička Dr. Johanna Budwig, patřící mezi přední evropské autority v oblasti tuků a výživy. Tato drobná vitální žena byla sedmkrát nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci vyšších nezadatelných zájmů farmaceutického lobby nikdy nedostala. Využívala svou metodu k úspěšné léčbě pacientů s mezními případy rakoviny a lidí postižených vážnými srdečními chorobami, artritidou a dalšími onemocněními, poté, když je konvenční lékařská věda označila za beznadějné případy.
čítať ďalej

Prekyslenie

Prekyslenie je v súčasnom svete jedným z najnebezpečnejších degeneratívnych ochorení vôbec. Zvlášť preto, že mu nie je venovaná pozornosť. Málokto si dokáže uvedomiť priamy súvis medzi dlhodobým nadbytkom kyselín v tele a stavom nášho zdravia, ktoré je bezprostredne závislé na rovnováhe kyslých a zásaditých látok v tele. Prekyslenie spôsobuje či zhoršuje drvivú váčšinu ochorení. čítať ďalej

Ovocie včera a dnes

Všetci sme sa momentálne dostali do doby, ktorá nám neprináša len pozitívne zmeny. Máme lepšiu elektroniku, miniatúrne počítače a mobillné telefóny, k cieľu nás vodia navigátory atď. Kam sa však podela kvalitná strava? čítať ďalej